Vermijd fraude met uw vennootschap

advocaat vacature

Bepaalde vennootschapsrechtelijke transacties dienen verplicht gepubliceerd te worden in het Belgisch Staatsblad (bijv. benoeming zaakvoerder/bestuurder, verplaatsing maatschappelijke zetel,…). Er bestaat echter weinig controle op de authenticiteit van de documenten (en meer in het bijzonder van de handtekeningen daarop) die aangeboden worden om in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden opgenomen.

Het is een gekende praktijk dat malafide individuen misbruik maken van deze gebrekkige procedure en zichzelf benoemen tot zaakvoerder/bestuurder in vennootschappen om vervolgens met die vennootschappen fraude te plegen of oplichtingspraktijken op te zetten.

Tot voor kort kon men hier weinig aan doen. Nu is het echter mogelijk om bij elke wijziging die wordt gepubliceerd automatisch verwittigd te worden. Dit doet u door te registeren op www.wettelijke-publicaties.be aan de hand van uw ondernemingsnummer. U zal een email ontvangen om uw registratie te bevestigen. Vanaf dan zal u automatisch een verwittiging ontvangen als er iets over uw vennootschap gepubliceerd wordt.

Let op: u kan slechts eenmaal registreren per vennootschap. Wees dus voorzichtig met betrekking tot wie registreert. Wij zijn gerust bereid om dit voor u te doen, indien gewenst, en dit verder op te volgen.

Uw partner voor juridische strategie

Dankzij Peak Legal kan je doelgericht en juridisch efficiënt ondernemen. Eén mail of telefoontje van ons kan al wonderen doen in een complexe zaak.

Contact

Lees meer nieuws

Privacy & GDPR

Voldoet mijn website aan de huidige privacywetgeving? En heeft mijn organisatie alle formaliteiten vervuld die GDPR en soortgelijke regelgeving haar opleggen?

Lees Meer

advocaat vacature

PEAK LEGAL is op zoek naar bijkomend talent

Wij zoeken een mid-level (3-5 jaar ervaring) advoca(a)t(e) (M/V) met een passie voor...

Lees Meer

coronavirus handelshuur

Coronavirus en handelshuur: overmacht, voor wie?

Een definitieve bevrijding van betalingsverplichtingen lijkt op grond van de algemene overmachtsregels nagenoeg niet mogelijk. Voor (handels)huurovereenkomsten kan een (tijdelijke) betalingsvrijstelling wel beargumenteerd worden.

Lees Meer